Erikontroll selgitab Paide Piimakombinaadiga ning ETFC Grupi vastu oleva nõudega seotud tehinguid ja toiminguid, kondiitritoodete tootmise ja müügiga mitteseotud kulutusi ja vastavaid asjaolusid, teiste juhtkonnaga seotud isikutega tehtud tehinguid ja toiminguid ning igapäevase majandustegevuse raamidest väljuvaid tehinguid ja toiminguid.

Erikontrolli läbiviijaks määras koosolek PricewaterhouseCoopersi, erikontrolli läbiviija tasustatakse vastavalt PwC teenuste osutamise üldtingimustele tunnihinna alusel, tunnihind võib ulatuda kuni tuhande kroonini.

“Erakorraline üldkoosolek otsustas nõustuda minu poolt ettepandud erikontrolli korraldamisega, mille viib läbi audiitorfirma PricewaterhouseCoopers,” ütles Milestone juht, endise suuromaniku Jaak Roosipuu ajal Kalevi peadirektor olnud Priit Kotkas. “Erikontrolli lõppemise aeg pole kindlaks määratud, kuid loodame tulemusi mõne kuu pärast,” ütles ta.

Kotkase sõnul tõi ta koosolekul välja kolm peamist põhjust, miks peaks Kalevi tegevust alates 2000. aastast uurima.

Esimene oli Paide Piimakombinaadi ost, mille puhul oli tegemist ühe osaga tehingust, kus Tallinna Piimatööstus ostis Viljandi piimakombinaadi ning Kalev Paide, selgitas Kotkas. Ettevõtete majandusaastate aruannetest selgus, et Paide näol oli tegemist perspektiivitu ettevõttega, mille seadmed olid juba Viljandi meiereisse ülekolitud või ülekolimisel ja Paide Piimakombinaat oli tehingule eelneval aastal saanud 47–49 miljonit krooni kahjumit, rääkis ta.

“Paide tööstuse ost on minu meelest sügavalt Kalevi aktsionäride huvide vastane tehing, kuna ostule kulub 45 miljonit, lisaks intressid, ülevõetud inimeste palgad ning koondamishüvitised ja igakuised hoone ülalpidamiskulud, mis teeb kokku vähemalt 60 miljonit krooni,” rääkis Kotkas. BNS