Osaühing Laikali on 2009. aasta lõpus loodud kahemehefirma, mille 2013. aasta käive oli marginaalsed 2100 eurot. Üle Eesti toimuvatel suvistel laatadel müüb Laikali tiim India troopilise kliimaga Kerala osariigis käsitööna valmivaid võrkkiikesid ja ripptoole.

Väike firma kuulub Lauri (26) ja Alari (28) Kaljurannale, kes on Tallinna Sadama korruptsiooniskandaalis kahtlustatava Ain Kaljuranna pojad.

Kuigi Laikali põhitegevusala on kiikede ja toolide müütamine, on Alari ja Lauri Kaljurand otsapidi ka kinnisvaraarendajad ja see ärisuund tundub minevat hoopis paremini kui India meistrite käsitöö müük. OÜ Laikal ostis 2013. aastal osaluse firmas Reval Finance, millele kuulub ulatuslikult kinnisvara Ain Kaljuranna kodukandis Kuusalus.

Äriregistri andmetel on Reval Finance tegutsenud 2002. aastast ja tegu on hoopis, nagu nimigi viitab, finantsteenuste pakkumisega, mitte kinnisvaraga. Huvitava kokkusattumusena on üks firma asutaja Kaido Tamberg, kes kuulub samuti Ain Kaljuranna korruptsiooniuurimises kahtlustatavate hulka. Tamberg oli ka kaheksa aastat Reval Finance’i juhatuse liige. Pärast 2010. aastat kuulus ettevõte mõni aasta Raivo Rebase ja Valdo Õunapi firmadele, kuni vinduva osaühingu ostsidki Kaljuranna pojad ja Andres Paomees.