Kallase sõnul on erainvestorid valmis transporti raha paigutama, kuid esmalt peaks Venemaa ühtteist oma majanduses muutma. „Esiteks tuleb poliitika lahutada ärist, kõige parem viis selleks on omada eraettevõtteid. Investorite sõnul on palju praeguseid riigi käsutuses firmasid, mida saaks kujundada eraettevõtteiks,” sõnas Kallas.

Lisaks soovitas transpordivolinik vähendada bürokraatiat, mitte muuta investeerimistingimusi vähemalt 30 aasta jooksul ning arendada projekte, mis ei oleks liiga suured ega liiga väikesed.

Kallase sõnul on Venemaal ülemaailmse lennunduse seisukohast väga suur arengupotentsiaal, kuid seni on seda edendatud isolatsioonis. Investeerida tuleks lennuradadesse ja lennuväljarajatistesse ning samuti tuleks üha suurema hulga lendudega toime tulemiseks ajakohastada lennuliikluse korraldamist.

Euroopa Liit on huvitatud tihedamast transpordialasest koostööst Venemaaga, seda eriti lennunduse vallas, ning loodab leida koos Venemaa transpordiministeeriumiga uusi võimalusi, kuidas edasi liikuda.

Asepresident Kallas rääkis ka sellest, kui oluline on Venemaa roll Euroopa ja Kagu-Aasia vaheliste kaubavedude puhul. „Deutsche Bahn ja Venemaa raudtee on koos teinud palju huvitavat, et arendada kogu Euraasiat läbivaid raudtee-kaubaveokoridore Euroopa, Hiina ja Kaug-Ida vahel,” sõnas volinik Kallas.