1) Kas majanduses on kõige hullem möödas või alles ees? Millist šokki võib veel oodata?

Kindlasti tulevad rasked ka järgmised kaks kvartalit. Eratarbimise langus järgmises kahes kvartalis on tõenäoliselt pidurdub ning saavutab oma minimaalse taseme. Seal enam allapoole suuremat langust ei tohiks tekkida.

2) Milliseid lahendusi ootate riigilt?

Ettevõtlust toetavad paketid – kiiresti ja ilma suurema bürokraatiata. Riigil endal kiiresti ära teha haldusreform – vajadusel jõuga ülevalt alla – heietamist on sellega seni liiga palju. Ei saa jätkata kulutamist, kui tulusid peale ei tule.

3) Mida saavad ettevõtjad kriisi leevendamiseks ise ära teha?

Hoida võimalikult palju töökohti, selle suuna oleme ka Eesti Postis eesmärgiks seadnud. Võib eeldada, et tarbimise langus küll jätkub, kui mingil hetkel see peatub, sest kusagil tuleb piir ette.

4) Millised arengud ootavad lähiajal ees teie ettevõtte tegevusvaldkonda?

Kindlasti konkurentsi pingestumine, hinnasõda. Meie fokusseerime kolme põhilisse suunda: traditsiooniline postiteenus, logistika ja infologistika. Postituru avamine toob sektoris kaasa uue situatsiooni. Paberkandjal kirjade maht siirdub e-kanalisse. 80% kirjadest on aga teatised ja arved, milledele on erinevad e-lahendused olemas täna olemas. Infologistika on valdkond, kuhu tahame jõudsalt siseneda.

Tänasest kuni kolmapäevani avaldab Arileht.ee vastuseid küsimustele, milles uurisime, mida peaksid tegema nii riik kui ka ettevõtjad, et majanduskriisist paremini väljuda. Samasisulisi küsimusi saab küsida ka Tallinna Ülikooli Eesti Tuleviku-uuringute direktor Erik Tergilt, kes annab kolmapäeval kl 11-12.30 online-intervjuu.