„Nende ajalehtede ostuks on loodud poolkinnine fond, mis tehti sellepärast, et Bonnier nõudis seda. Bonnieril oli selle müügiga väga kiire ja me ei jõudnud fondi registreerida ning seega on investorid praegu alles LFS-i kliendid, keda kaitseb pangasaladus,“ ütles Läti ettevõtte jaoks Diena ja Diena Biznessi ostu rahastanud LFS-i ehk Luxembourg Financial Services juht Kalle Norberg Päevaleht Online’ile.

Investeerimispankuri sõnul võib fondi registreerimine aega võtta veel paar kuud.

„Kuna tegu on poolkinnise fondiga, siis me peame avalikustama kümne suurema investori nimed,“ ütles Norberg kinnitades, et rahastajad ei jää alatiseks saladuseks. Praegu aga ei saa Kalle Norberg enda sõnul avaldada ühtegi nime, kuna selle eest ähvardaks teda kopsakas trahv.

Lisaks investoritele on endiselt saladuseks jäänud ka tehingu hind, kuid seda juba Bonnieri nõudmise tõttu. „Meil on Bonnieriga sõlmitud lepingus kirjas, et me ei tohi tehingu hinda avalikustada ja sellepärast ei saa ka öelda ühegi investori osaluse suurust,“ selgitas Kalle Norberg. 


Diena nimetab investoriteks Gunnar Kobinat, Kalle Norbergi ja Skype'i loojaid

Diena ja Dienas Biznessi ostja on kontsern Nedela SA, mis kuulub Diena endine tegevdirektorile Aleksandrs Tralmaksile. Ostu rahastamiseks andis Nedela SA-le ametlikult laenu Kalle Norbergi ettevõte Luxembourg Financial Services. Diena arvutuste kohaselt võib ajalehtede müügisumma küündida 9 miljoni lati ehk 200 miljoni kroonini.

Diena kirjutas täna, et üks LFSi investoritest on Gunnar Kobin, kes on praegu Eestis seotud põhiliselt Ülemiste City juhtimisega. Varem on ta olnud Ekspress Grupi peadirektor, lahkudes sellest ametist 2002. aastal. Gunnar Kobin ise ütles Päevalehele, et on küll Tralmaksiga Baltimaade meedia konsolideerimise plaanidest rääkinud, kuid ei kinnitanud oma osalust Diena tehingus.

Diena andmetel on Dienasse oma raha paigutanud ka Skype'iga seotud inimesed.  Skype'i eestlastest asutajate investeerimisfirma juht Margus Uudam kinnitas Eesti Päevaleht Online´ile, et Ambient Sound Investments ei ole Läti lehtede ostu rahastamisega seotud. Seda, kas Diena nimetab Skype´i asutajateks Skype´ile aluse pannud Niklas Zennströmi ja Janus Friisi, ta kinnitada ei osanud.