Eesti Posti juhatuse liikme koht vabaneb seoses senise peadirektori ja juhatuse esimehe Tarmo-Jaan Tõeleidi pensioniea saabumise ja tööleasumisega Eesti Posti nõukogu nõunikuna. Uue juhatuse esimehe valib vastavalt AS Eesti Post põhikirjale juhatus oma liikmete seast.

Uus juhatus koguneb esimesel võimalusel ning nõukogu nägemuse kohaselt hiljemalt lähema nädala jooksul, teatas ettevõte ETAle.

AS Eesti Post juhatus on kolmeliikmeline. Eelmisel korral uuenes AS Eesti Post juhatus sel kevadel, mil juhatuse liikmeks ja arendusdirektoriks sai personalifirma Fontes valiku alusel Alo Streimann.

Lisaks Kalle Tarienile (sünd. 1961) ja Alo Streimannile (1972) kuulub Eesti Posti juhatusse ka aastaid ettevõttes töötanud finantsdirektor Reet Rohtla.

Eesti Posti juhatuse uue esimehe ja peadirektori kõige tõenäolisemaks kandidaadiks peetakse meedias Alo Streimanni, kes on lähedane Keskerakonnale. Keskerakonda kuuluvad postifirmat kureeriv teede- ja sideminister Liina Tõnisson, samuti Eesti Posti nõukogu esimees Kalev Kaal.

Samas on avalikkuseni jõudnud asjaolud, et Streimann vabastati Eesti Energia enamusosalusega ASi Kohtla-Järve Soojus juhi kohalt kolm aastat tagasi ettevõte raha kasutamise eest oma vajadusteks.

Kokku osales nüüdsel juhatuse liikme konkursil 126 pretendenti. Uus juhatuse liige hakkab vastutama personali, koolitussüsteemi ja strateegilise arengu väljatöötamise eest.