Jeremy Clarkson on oma naljadega paljude meelest korduvalt ületanud hea maitse piiri, kuid saatuslikuks sai talle hoopis kähmlus saate produtsendiga. Vaatamata kõigele sellele oli ta aga rahamasin. Top Gear tõi kanalile sisse umbes 42 miljonit naela aastas.

Seejuures ei teeni kanal seda raha mitte Suurbritannias. Saade on ülemaailmne hitt, BBC müüb seda teistesse riikidesse. Lisaks teenitakse ka erineva nänni müügist.

Enam kui 40 miljonist ilma jäämine oleks väga valus kaotus. Seda muidugi eeldusel, et saade ilma Clarksonita edukaks ei osutu.

Mees ise teenis saatega ligi miljon naela aastas. See teeb temast, Richard Hammondist ja James Mayst ühed enim teenivad saatejuhid BBC-s.

BBC ei avalda saadetega seotud numbreid, kuid 42 miljonit on saadud sel moel, et varem tegeles Top Geari müümisega produktsioonifirma Bedder 6. Nende viimane majandusaasta aruanne aastal 2012 näitas, et saatega seonduvalt oli käibeks 42,5 miljonit naela. Siis osteti firma BBC poolt ära. Eeldame, et müük jätkus sama moodi ning saate käive jäi samaks.

Mirrori leheküljel on ka lahe vidin, mis näitab, kui palju Clarkson, sel ajal kui sa artiklit loed, BBCle raha sisse toob. Vaata seda siit.