"Tõendite põhjaliku läbikaalumise järel on selge, et Eesti kalalaevastik on ignoreerinud Põhja-Atlandi Kalandusorganisatsiooni (NAFO) reegleid ja kalavarude sälitamise meetmeid," tsiteeris AFP Kanada kalandusministri Robert Thibaulti sõnu.

"Me ei talu sellist tegevust," ütles Thibault keeldu välja kuulutades.

Eesti keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome ütles kolmapäeval BNS-ile, et Kanada kalkulatsioon ei pea paika ning laevadel olevate vaatlejate andmed on hoopis teised.

Esialgsetel andmetel ei ole ka Kanadal Eesti laevade suhtes rikkumisi ette näidata, kuna nende arvutused põhinevad püügitsooni sisenemise ja sealt väljumise raportitel, lisas Soome.

Kanada arvutab püügikvoote päevase püügimahu pealt ega kontrolli püütud kogust, samal ajal ei pruugi Eesti laevad mõnel päeval midagi püüda, nentis Soome.

Keskkonnaministeerium soovib Kanada esindajatega sel teemal võimalikult kiiresti kohtuda, Soome sõnul võib see Kanada nõusolekul leida aset aprilli eelviimasel nädalal.

Kanada valitsuse andmeil püüdsid Eesti kalalaevad möödunud aastal NAFO kontrollitavates vetes üle 1000 tonni krevette, kuid eraldatud kvoot oli vaid 268 tonni.