Pöördume Teie poole murega RKASilt ministeeriumite ühishoones kohviku pidamiseks pinda üüriva ettevõtte võime pärast tajuda töökoha toitlustamise eesmärki ja vajadusi. Lõppenud nädalal ilmusid ühishoone fuajees asuvasse kohvikusse avatud veiniriiulid ja kohvik alustas sisuliselt tööd veinipoena.

Juhime teie tähelepanu asjaolule, et alkohol on sõltuvust tekitav aine, mis kahjustab oluliselt nii inimese vaimset kui füüsilist tervist. Seepärast ei ole tegemist esmatarbekaubaga, mis peaks olema nii kättesaadav kui võimalik.

Töökoha toitlustamise eesmärk on pakkuda inimestele tervist hoidvat ja toetavat mitmekülgset toiduvalikut, kuid veini kaasaostmise võimalus kindlasti ei ole esmane toitumisvajadus. Samas teame, et toitlustajale on tehtud teisi ettepanekuid toitlustuse parandamiseks, mida ei ole ellu viidud.

Veiniriiulite avamine ühishoone kohvikus tekitab ka kahtlusi rentniku ühiskondlike protsesside tajumises. Kõik ühishoones töötavad ministeeriumid on ühel või teisel moel seotud alkoholipoliitika elluviimise ja alkoholikahjude ennetamisega. Riikliku alkoholipoliitika üks eesmärkidest on vähendada alkoholi kättesaadavust ja ostumugavust.

Selle taustal on äärmiselt küüniline edendada alkoholimüüki ministeeriumite ühishoones. Palun sotsiaalministeeriumi poolt RKASil valgustada rentnikku töökoha toitlustamise eesmärkidest, sulgeda veinilett ning kasutada vabanenud pinda tervist hoidvamate igapäevaselt tarbitavate kaupade müügiks. Ideede puuduse korral saame toetada nõu ja abimaterjalidega. Soovitame rentnikul avada ka võimalus klientidel anda kirjalikku tagasisidet ja teha ettepanekuid.

Lõpetuseks soovib Priske RKAS-ile "tervet mõistust ja kainet meelt."