Tööstusluure atraktiivseks sihtmärgiks Eestis on Virumaa regioon ning seal tegutsevad suured ettevõtted nagu Viru Keemia Grupp ja Eesti Energia Õlitööstus, selgub kaitsepolitseiameti aastaraamatust.

Suurt huvi on üles näidatud põlevkivitehnoloogia vastu, kuid kahjuks soovitakse oskusteave omandada ilma omapoolse arendustöö ning investeeringuta, nenditakse raamatus.

Samas tõdetakse, et avanenud energiaturu tingimustes tuleb Eestil arvestada väliste energiaressursside tarbimisega kaasnevaid riske. Võimalik on välistarnete katkemine, manipulatsioonid hindadega ning poliitiline mõjutustegevus kahjustamaks riigi energeetikavaldkonna jätkusuutlikkust ja konkurentsivõimet.

Venemaa energeetika arendamise strateegia aastani 2020 on seadnud üheks peamiseks energiapoliitika ülesandeks riikliku julgeoleku kindlustamise. Selle sisu ja eesmärgid on: teiste riikide energiaressursside kaevandamine ja kasutuselevõtt nende territooriumil; välisriikide energiaturgudele sisenemine ning nende energiamüügivõrgu ning infrastruktuuriobjektide kaasomandisse ostmine; Venemaa ettevõtete riiklik toetamine osalemaks tulusates välismaistes investeerimisprojektides.