Carri Ginteri sõnul palus tal nimetatud lepinguga seonduvat uurida
majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Ärileht kirjutas täna, et Tallinna Sadama endised juhid maksid tundmatu tausta ja omanikeringiga firmale Prevo Holding rahalist hüvitist 2,8 miljonit.

"Olen Prevo Holdinguga sõlmitud kokkuleppe küsimuse arusaadavalt võtnud üheks oma prioriteediks. Hetkel vaatan uuesti läbi kohtuasja materjale veendumaks, kas kokkuleppe sõlmimine oli Sadama huvides," ütles juhatuse liige Carri Ginter Ärilehele täna.

"Minu esialgsel hinnangul on suured riskid Sadamale võetud 2003-2004. Tagantjärgi vaadates oleks võinud 2003-2004 käituda targemalt. Sõlmitud kokkulepete tagajärjeks oli kümnete miljonite eurode suurune rahaline risk sadamale. Dekaad hiljem pidasid sõltumatud audiitorid ja õigusnõustajad mõistlikuks kompromisskokkuleppe sõlmimist, et vältida veelgi suuremat kahju Sadamale."

Ginter lisas, et 2015. aastal kompromisskokkulepet sõlmides puudus Sadamal võimalus kontrollida kellegi varjatud huvide olemasolu tehingus. "Pooleliolev kriminaalmenetlus annab meile siiski aluse küsida ka seda, kas kohtuvaidluse lõpetamise kokkulepete sõlmimise kontekstis ei pandud toime kuritegu. Just sellepärast alustasime juba augusti lõpus-septembri alguses koostööd kaitsepolitseiga, et kahtlused leiaksid kinnitamist või ümberlükkamist seaduslikus menetluses."

Tallinna Sadama endine nõukogu taandas end korduvalt ja täielikult vastutusest, kui toonane juhatus koosseisus Ain Kaljurand ja Allan Kiil korduvalt küsis, mida Prevo Holdingu nõudega ette võtta.

Teiseks aga ei osanud ei toonased juhatuse liikmed, jurist Toomas Tralla ega finantsjuht Marko Raid (kes tänaseks on Sadama juhatuse liige), vastata ka praeguseks tagasi astunud nõukogu liikmete küsimusele, kuhu ja kellele täpselt Prevo Holdingule kantud miljonid edasi jõudsid.