Esimesena koondub uue nime alla Viruplatsi Arstikeskus, muutes nime Karell Arstikeskuseks. Tartus tegutsev töötervishoiuteenust osutav filiaal hakkab kandma nime Karell Töötervishoiu Keskus, teatas Karell Arstikeskus.

Karell kaubamärgi alt osutatakse klientidele tervishoiu terviklahendusi, lähiaastatel keskendutakse nii olemasoleva tegevuse laiendamisele kui ka uutele tegevusaladele sisenemisele. Karell on loodud katuskaubamärgina, mis võimaldab pikemas perspektiivis koondada ühte gruppi endisi ja loodavaid tervishoiuteenuseid osutavaid ettevõtteid.
Kaubamärk nimetati Dr. Philipp Jakob Karelli järgi, kes on üks esimesi Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas meditsiinidoktori kraadi omandanud Eesti soost arste.

Karell Arstikeskuse tegevjuht Krista Kruuv: „Viimastel aastatel on ühtviisi kiiresti kasvanud nii era kui Haigekassa osakaal tervishoiu finantseerimisel. Samas on Eesti meditsiiniturg jõudnud ajajärku, kus ka erafirmadel on märkimisväärses rahalises mahus võimalik osutada mitmeid avalikke teenuseid – teenuseid, kus patsientide arstiabi eest tasub Haigekassa. See näitab, et erakapitalil loodud ettevõtted on aktsepteeritud ja vajalikud partnerid Eesti tervishoiusüsteemis. Näeme, et eraettevõtlusel on olnud kasvav roll ambulatoorse meditsiiniteenuse osutamisel ja arvame, et 3-5 aasta perspektiivis toimub areng ka statsionaarse arstiabi osas. Valisime Dr Karelli nime, sest soovime jäädvustada Eesti arstiteaduse ajalugu, rõhutada traditsioone ja pikaaegsete teadmiste väärtust. Uue kaubamärgi turuletoomisega kinnitame oma jätkuvat pikaajalist huvi Eesti meditsiinituru vastu.”

Dr, Philipp Jakob Karell (1806 – 1886) on Kreutzwaldi ja Faelmanni kaasaegne ning üks esimesi Eesti soost arste, kes omandas meditsiinidoktori kraadi Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas ning läks seejärel Peterburi, kus oli kahe Vene tsaaripere, Nikolai I ja Aleksander II, ihuarstiks. Philipp Karell oli suur Eesti patrioot ja kannab Tallinna aukodaniku tiitlit. Dr. Karell propageeris piimravi, mis seisnes mitme haiguse ravimises üksnes piimaga toitmisega.

Kirjanik Jaan Kross on kirjutanud ajaloolise näidendi „Doktor Karelli raske öö“, mille nimiosas esines 1994. aastal Eesti Draamateatris etendunud näidendis Ain Lutsepp.

Dr. Karell toetas Peterburi aastatel ka Eesti kunstnikke, KUMUs saame näha Köleri maalitud portreed Philipp Karellist, kus taustal Eesti talu. Olles Peterburi Eesti patriootide ringi keskne tegelane, aitas Karell Kreutzwaldid avaldada „Kalevipoja“ rahvaväljaande.



Karell Arstikeskus (end. Viruplatsi Arstikeskus) on Eesti üks suuremaid erinevaid tervishoiuteenuseid osutavaid eraettevõtteid. Arstikeskus on keskendunud töötervishoiu ning erinevatele eriarstiabi teenuste osutamisele. Arstikeskusestes Tallinnas ja Tartus töötab täna kokku põhitöökohaga 27 inimest, keskuses konsulteerivad patsiente 21 meditsiinieriala spetsialistid. Arstikeskuse käive 2006. aastal oli 7,3 miljonit EEKi. Ettevõtte 100% omanik on U.S. Invest AS.



Uuenenud arstikeskuse eesmärgiks on aidata inimestel olla ja jääda terveks. Pakutakse nii profülaktilist kui ravimeditsiini, sh eriarstiabi ja taastusravi. Et alustada kompleksse teenuse pakkumisega, laieneb lähitulevikus teenuste valik kirurgiliste erialade profiiliga.