„Kariibimere piirkonna kinnisvara müük on hooajaline, selle kõrgaeg on november kuni aprill. Juba eelmise aasta lõpus tõusis huvi siinse kinnisvara vastu hüppeliselt," ütles Christian de Meillac Knight Franksi kinnisvaraagentuurist.

Piirkonda tabas valusalt majanduskriis ning mõnedel saartel langes kinnisvara hind kuni 30 protsenti. Kuid Barbadosel ning Briti Neitsisaartel on hinnad taas tõusma hakanud.

„Vaba raha on veel väga palju ning rikkad inimesed on jõukamad kui viie aasta eest. Riikide majandused on saamas üha tugevamaks. Kui sul raha on, kes siis ei tahaks elada Kariibidel," ütles Savilli kinnisvaraagentuuri juht James Burdess.

Nendes piirkondades on tõusnud ka kinnisvara rentimise huvi.

Üks huvi kasvu faktor on USA dollari nõrgenemine võrreldes euroga. 2013. aasta algusest on see võrreldes euroga kukkunud 4,8 protsenti.

„Nõrk dollar on pannud ostma nende riikide inimesi, kus on kasutusel euro. Eriti on tõusnud huvi Rootsis, Prantsusmaal ning Ida-Euroopa riikides," teatas Knight Frank mõni aeg tagasi.

Kõige suurem on huvi 1 miljoni dollari kandis maksva kinnisvara vastu, aga ka 3- kuni 4-miljonilised villad on kuum kaup.