Juba eelmisel aastal vähendas Deutsche teenuste arvu Läti turul ning lõpetas koostöö mitme Läti pangaga, kes pakkusid teenuseid välisklientidele. Nüüd on Saksa pank lõpetanud igasugused korrespondendisuhted Lätis.

Läti finantsregulatsiooni sõnul ei tulnud otsus üllatusena. "Deutsche Banki otsus lõpetada USA dollari maksed Läti kommertapankade eest ei ole üllatus. Otsus põhineb panga äristrateegia muutusele, mis puudutab mitmeid pankasid üle maailma ja see ei ole seotud Läti pangandussekoriga, teatas Läti finants- ja kapitalituru komisjon.

Samas tunnistati seda, et muudatus toob kaasa teenuste kallinemise neile, kes teevad dollarites ülekandeid.

"Läti kodanikud võiksid teha ülekandeid eurodes, et nende igapäevarutiin ei muutuks. Samas välisklientidele, kes teevad makseid dollarites, tähendab Deutsche otsus hindade kallinemist," selgitas komisjon.

Deutsche Bank keeldus ringhäälingule kommentaari andmast edasiste plaanide kohta Lätis.

SEB panga Läti filiaali juht Ieva Tetere ütles, et Deutsche Banki otsus võib olla Läti pangandussektorile kasuks, sest hakatakse otsima jätkusuutlikke lahendusi, mis sobiksid turustandarditele.

"Viimase aja sündmustega on Läti teinud maatasa oma maine pangandussektoris, samas on Saksa panga otsus siiski seotud edasiste arenguplaanidega," ütles Tetere viidates avalikustatud rahapesuskandaalile.

The Guardian avalikustas hiiglasliku Vene rahapesuskandaali, mille käigus toimetati vähemalt 20 miljardit dollarit Vene kuritegelikul teel saadud raha 96 eri riiki.

Guardiani dokumentide andmetel viidi Venemaalt aastatel 2010-2014 välja 20 miljardit dollarit, kuigi arvatakse, et summa võib ulatuda 80 miljardi dollarini. Kurjategijate skeemis omas keskset rolli Läti pank Trasta Komercbanka.