Ta ei osanud öelda, millises seisus ettevõtte aktsiate müük on, kuid kinnitas, et läbirääkimisi on peetud enam kui ühe firmaga.

Konkurents õlleturul muutub Kerdi sõnul üha teravamaks ning seetõttu peavad väikesed tootjad leidma võimalusi koostööks. “Väikestel tootjatel on tootmise hind kõrgem kui suurtel tootjatel,” selgitas ettevõtte nõukogu liige.

AS Karme lõpetas eelmise aasta nullkasumiga, ettevõtte käive oli umbes 12 miljonit krooni.

Õsel pole ostust huvitatud. Kert sõnas, et läbirääkimised pole sisuliselt lõppenud ka Ösel Foodsiga, kes juba eelmise aasta suvel Karmet osta tahtis. Siis ei jõutud hinnas kokkuleppele ning tehing jäi katki.

Ösel Foodsi juht Kuldar Leis lausus, et nemad peavad läbirääkimisi Karmega lõppenuks ning Karksi õlle- ja veinitehase ostu ettevõte enam ei arutata.

Leis on varem öelnud, et Karksi õlletehase ostukõneluste eesmärk polnud sisenemine üksnes õlleturule, vaid Ösel Foodsi põhisuunale ehk joogiturule, mille üks osa on õlu. ”Loogiline, et õlleturgu kompasime, kuid nüüd tuleb ilmselt turgu vaadata pisut laiemalt,” ütles Leis.

Seda, milline võis olla ostusumma, pole teada.

Hetkel otsib Ösel Foods teisi investeerimise võimalusi, kuid ettevõtte juht ei soovinud veel võimalikest valikutest rääkida.

Välisreisil viibivat Karme õlle- ja veinitehase suuraktsionäri ning nõukogu esimeest Sven Karjahärma ei õnnestunud eile tabada.

Karme villib õlut konkurendi juures. Jüri Kerdi sõnul villitakse Karme õlut konkureerivas Viru-Nigula õlletehases. “Me osutame Karmele teenust ning praeguseks on esimene partii nende õlut valmis,” lausus AS Nigula Õlu juhataja Ants Varinurm.

Seda, kas Nigula Õlu võib plaanida oma konkurendi ostu, Varinurm ei öelnud. “Ei kommenteeri,” ütles ta.

Ka Frederiku õlut tootva AS Viru Õlu müügidirektor Härmo Põlluvee teatas Päevalehele sekretäri vahendusel, et ei soovi kommentaare anda.

Karme valmistab nelja õlut – Ordumeister, Karksi Premium, Karksi Hele ning Karksi Tume.