10 000 eurot annetas enne valimisi ka pikaajaline riigikogu liige, sotside üks juhtfiguuridest Rainer Vakra, kes kandideeris seegi kord valimistel, kuid riigikokku ei pääsenud. Annetusi tegi ta kahes osas, nii jaanuaris kui veebruaris ning eriti õnnetult sattus Vakra viimane, 5000 eurone annetus vahetult ajale kui Eesti Ekspressis avaldatud loo põhjal puhkes plagiaadiskandaal.

Ekspress kirjutas 13. veeburaril, kuidas tema Tallinna Ülikooli bakalaureusekraad on saadud plagieeritud lõputööga. Viimase annetuse tegi Vakra 11. veebruaril. Vakra oli erakonnale varem tubli häältekoguja, kuid nendel valimistel kogutud 1439 häält teda parlamendisaadikuks ei aidanud.

Sotsidele annetasid raha ka tuulikuärimehed Oleg ja Andres Sõnajalg ning endine 4Energia juht Martin Kruus. Niisamuti toetas erakonda endine pankur Hannes Tamjärv. Kõikide panus oli 5000 eurot.

Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski annetas esimeses kvartalis kokku 6000 eurot, sama summaga toetas erakonda ka Rene Tammist. Europarlamendi saadik Ivari Padar andis erakonnale 11 500 eurot.