SmartCap investeerib Jobbaticali 130 000 eurot. Kaasinvestorid on Eesti äriinglite ühenduse liige Joel Aasmäe, Soome äriinglite ühenduse FIBAN liikmed Joakim Karske ja Jan Boethius, Janis Rancins Lätist, Dmitri Rumjantsev Venemaalt ja Christopher Sier Suurbritanniast.

Karoli Hindriksi loodud Jobbaticali roll on leida üles ettevõtjad ja organisatsioonid, kes endale lühiajaliselt abiväge vajavad, ja viia nad kokku professionaalidega, kes otsivad erialast tööd põnevate ettevõtmiste juures.

“Maailmas on väga populaarne karjääripause võtta ja paljud tööandjad lubavad seda. Üle poolte nendest inimestest veedaksid oma karjääripausi põneva projekti või ettevõtte juures huvitavates maailma paikades töötades ja neid aidates. See on paindlik viis tööandja jaoks, kuidas tuua meeskonda uusi ideid ja oskusi. Talentide leidmine ja hoidmine on olulisim töö inimeste juhtimisel ja tööandjad püüavad selleks leida üle ilma paindlikke ja inspireerivaid lahendusi,” rääkis Hindriks.

“Londoni tippturundajat täiskohaga Tartusse tuua oleks väga keeruline ja kallis, kuid kolmekuuline projekt Tartus võiks talle olla seiklus ja võimalus välja astuda oma tavapärasest suurlinna mürast,” selgitas Hindriks Jobbaticali kasu Eesti ettevõtete jaoks. Hindriksi sõnul annab Jobbatical nii Eesti ettevõtete jaoks võimalust tuua meeskonda kogemusi ja teadmisi, mida meie piirkonnas napib.

Eesti äriinglite ühenduse EstBAN president Ivar Siimari sõnul on see esmakordne viiest riigist pärist äriinglite koostöös tehtud investeering ja tähendusrikas, et nii mitmed inimesed on üksteist usaldanud ja koos SmartCapiga tulevikutöökohtade trendidel tuginevasse start-up-ettevõttesse investeerivad.

Projektipõhine töötamine on üle ilma kasvava populaarsusega ja 2020. aastaks prognoositakse, et 40% (st 60 miljonit) USA töötavatest inimestest on vabakutselised. Samuti on üha popolaarsemaks muutunud karjääripauside võtmine, kus töötaja tegeleb 3-12 kuud reisimise ja enesearendamisega.

Suurbritannias on juba 40% ning USAs 29% ettevõtteid, kes karjääripause (inglise k. “sabbatical”) ametlikult lubavad. 60% inimesi, kes karjääripausi soovivad võtta tahaksid sel ajal tegeleda põneva projektiga, kuid täna pole ühtegi keskkonda, kust selliseid projekte lihtsasti leida võiks.