Gunvor on maailma suuruselt kolmas naftavahendusfirma, mida kontrollib Venemaa üheks saladuslikumaks ja ka mõjukamaks peetav ärimees Gennadi Timtšenko. Timtšenko on ise öelnud, et ta on Venemaa endise presidendi, praeguse peaministri Vladimir Putini hea tuttav, vahendab Eesti Päevaleht.

Venemaal ja läänes on tekitanud palju küsimusi, miks ja kelle toel on Gunvor sellised õigused saanud, kuid nii Gunvor kui ka naftafirmad pole selle kohta selgeid vastuseid andnud.

Šveitsis registreeritud Gunvor on kinnitanud, et praegu on firmal kolm omanikku: Timtšenko, tema kauane äripartner Torn-björn Tornqvist ning firma tippjuhtide ühisfirma.

Timtšenkol oli tollal aga veel üks Eestis hästi tuntud äripartner – Juri Nikitin, kes tegeles samuti tollal väga kasumliku transiidiäriga, muu hulgas ka läbi Eesti. 2000-ndate teisel poolel tekkis tal Londoni kommertskohtus lõppenud konflikt Venemaa ühe suurima laevakompaniiga, poolriikliku Sovkomflotiga. Konflikt , mis kaks nädalat tagasi avalikustas otsuse, kus figureerib ka Aadu Luukase nimi.