Kahel eelmisel korral olid mündid valmis, kuid poliitikud ei suutnud brexiti tähtaega kokku leppida. Mündid sulatati ära, kuna neil oli konkreetne brexiti kuupäev. Nii läksid aia taha 29. märtsi ja 31. oktoobri brexiti mündid.

Eilsest tulid käibele 50-pennised brexiti mündid. Tavalised münte on külluses ja nende spekuleerimise vältimiseks ähvardas müntija, et neid münte lüüakse juurde, mistõttu neid peaks paljudele jätkuma.

Kuid lisaks tavalisele meenemündile lasti välja ka piiratud väljaandena samast mündist hõbedast ja kullast versioon. Hõbemünti tehti ainult 47 000 ja kuldmünti 1500 tükki.

Kuldmünt maksab 945 naela, kuid kõik on läbi müüdud. Hõbemünte oli veel eile pärastlõunal võimalik Royal Mint'i kodulehelt osta. Hõbemünt maksis 60 naela. Tavalise ringluseeelse kvaliteediga mündi eest küsitakse 10 naela. Ühe pere kohta saab osta vaid kolm hõbemünti.

Kolm miljonit münti saadeti ringlusesse laskmiseks pankadesse, postkontoritesse ja poodidesse. Hiljem saadetakse tänavu veel ringlusesse seitse miljonit münti, kirjutas Mail Online.