See aeg on ümber, mil kõrgkoolis omandatud  teadmistest piisas pikaks ajaks. Täiendkoolitused on paljudele inimestele muutunud osaks elustiilist. Et omandada täiendkoolitusel just neid teadmisi ja oskusi, mida kutsetöös vaja läheb, tuleb enne hoolikalt uurida, kus, mida ja millises õppevormis õppida.

Õppimist  alustada pole kunagi hilja, kuigi on üsna raske ennast pärast pikka pausi uuesti kätte võtta. Tegu on ju lisakoormusega, mis nõuab nii aega kui ka lisaväljaminekuid. 

Kuid siiski tasub mõelda töö-jõudluse peale pikas perspektiivis. Kas töötaja soovib karjääri teha ja saada aastatega üha hinnatumaks  spetsialistiks või tasapisi  hoopis konkurentsivõimetumaks muutuda? Erialase pädevuse osas ei juhtu midagi üle-öö, aga aastate jooksul on tulemused märgata. Mida varem sellele mõelda, seda paremad on tööalased tulemused.

Igal alal kasvab peale noori ja tublisid töötajaid. Nii et see on suuresti enda teha, kas olla neile meister, kellel on nii teoreetilised teadmised kui ka praktilised oskused, või mitte.