"Madal nafta hind, nõrk rubla, importkauba kallinemine, hinnatõus, majanduse närbumine - see kõik teeb kokku korraliku "Molotovi kokteili", mis võib tuua kaasa olulisi muutusi Venemaa poliitilisel tasandil," rääkis Leedu Delfile Leedu SEB panga nõunik ja ökonomist Gitanas Nausėda.

Nauseda lisas, et Venemaa majanduskriis võib olla palju jõulisem protestide põhjus kui valitsuse teod opositsiooni vastu. Vilniuse ülikooli majandusteadlane Nerijus Maliukevičius arvas aga, et Moskvas Maneeži väljakul ei näe me niipea teist "Euromaidani", sest Venemaa opositsoon on selleks liiga nõrk ja killustunud. Lisaks on enamus rahvast tugevalt Vene meediast levitatava propaganda mõju all.

Ökonomist Nauseda sõnul on 2015. aasta Venemaa majandusele tõeliselt raske aasta ning rahvas võib häälekamalt oma rahulolematust ka väljendama hakata. "Me ei pea kaua ootama. Järgmise 4-5 kuu jooksul võime me näha palju rahulolematust just selle pärast, et valitsus teeks midagi majandusolukorra parandamiseks," arvas Nauseda.

See võib viia ka valitsuse tasandil märgiliste vangerdusteni. Näiteks võib president Putin ohverdada oma meeskonna liikmeid, panna neid nö vastutama majanduslike raskuste eest, kuni selleni välja, et vastutuse peab võtma peaminister Dmitri Medvedev, Vene keskpanga juht või - kõige ebatõenäolisema, kuid siiski võimaliku stsenaariumina - langeb kriitika alla ka Putin ise.