Selle eest kannab hoolt Soome ja Eesti erinev hinnatase. Eesti aga ei saa oma aktsiise ja hindu tõsta, sest siis algaks igasuguste vahenditega sissetoomine idast ja lõunast, kus sigaretid on odavamad, kirjutab väljaanne Helsingin Uutiset.

Tallinnas maksab sigaretipakk 2,75-3,50 eurot. Kaheeurone hinnatõus tõstab Soomes ka odavate sigarettide hinna vähemalt seitsme euroni. Hinnavahe on kahekordne.

Kallimad sigaretid hakkavad Soomes maksma 8-9 eurot pakk. Hinnatõusu pehmendab siiski see, et poed ja importijad müüvad veel pikka aega vanu varusid.

„Ma ei usu, et see üksi reisimist suurendab. On nii palju muidki põhjusi,“ kommenteeris Soome ja Eesti vahelist reisimist kaks aastakümmet jälginud ajalehe The Baltic Guide peatoimetaja Mikko Savikko, kes juhtis tähelepanu sellele, et sisseveopiirang on endiselt üks plokk.

„Kas Põlissoomlaste ja kodanlaste valitsus toetab tubakaaktsiisi järsu tõstmisega rahvusvahelist kuritegevust?“ küsis Eduskunta rahanduskomisjoni asktsiisigrupi pikaaegne liige, vasakliitlane Kari Uotila oma blogis.