Saar alustas ERRi majade kirjeldust uuest raadiomajast, kus on küll aknad, aga need ei käi lahti, mistõttu loetakse siis minuteid, millal õhk otsa saab. „Teine maja on meil ka – seda nimetatakse vanaks raadiomajaks, uudistemajaks –, seal käivad aknad lahti ja sinna me otsustasime muretseda akvaariumi,” rääkis Saar, kes on muuhulgas ka ERR-i töökeskkonnanõukogu esimees.

„Akvaarium on väga põnev – seal sees on kalad. Nad on vahvad – nad ei räägi, kõik teised räägivad,” ütles ERRi töötaja. „Meil on selline tore kollektiiv, kus kõik teavad kõigist kõike – kel laps haige, kas autorehvid on vahetatud, kas õhtul kuhugi välja minnakse, mida tegi Kingo ja mida ei teinud Kross ning kas Paunvere proviisor on parem kui ketiapteek või vastupidi. Infovahetus klatšist kuni tõsiste vaidlusteni,” lisas ta.

„Nagu te aru saite – meil on avatud kontor, millest kell neli pärastõunal tahab pea valutada, aga selle vastu aitab kas kohvik, kõrvaklapid või akvaariumi vaatamine. Igatahes ma ei soovita avatud kontorit,” ütles Saar. „Kolmas maja on meil ka, kolleegid on kaameratega telemaja keldrite külastamist harrastanud, kuid minu arvates kolikambritesse ja vanaema magamistuppa külalisi ei viida,” jätkas ta.

„Sellistes keskkonnatingimustes me töötame. Meil on igasuguseid inimesi muidugi seal ka – on raamatupidajad, on tehnikud, on operaatorid, on produtsendid, on programmi planeerijad, on programmeerijad, on ajakirjanikud – mõned printsessid ja primadonnad, kroonimata kuningad. Igatahes, rahvast on igasugust – hullem kui teatris, ma arvan,” sõnas Saar.

Selle kõige juures töötab mõni inimene ka valdavalt kodust, käies töö juures kas mõne kolleegi sünnipäeva puhul või koosoleku korral. „See kõik on tänapäeval võimalik. Meie majades on igasugust rahvast igasuguste ootustega, igasuguste kiiksudega ja nende kõigiga tuleb hakkama saada. Käes on 2019. aasta november ja aeg on muutunud,” tõdes Saar.

Kolmapäeval, 6. novembril toimunud tööinspektsiooni tööohutuse ja töötervishoiu alasel rahvusvahelisel konverentsil „Muutuste tuul tööelus“ kõneleti lisaks tööturu uuenemisele ka kümne aasta möödumisest töölepinguseadusest, mis on tänaseks ajale jalgu jäänud. Konverentsil tunnustati ka konkursi "Hea töökeskkond 2019" võitjaid.