Kohtumised on korraldatud koostöös Almatõ finantskeskuse rahvusvahelise nõustaja OMX-iga ja nende käigus antakse osalejatele ülevaade teguritest, tänu millele on Almatõ muutumas Kesk-Aasia regionaalseks finantskeskuseks.

Kasahstan on sarnased tutvustavad kohtumised korraldanud varem Hong Kongis, Moskvas ja Singapuris.

Konverentsi avavad 14. mail rahandusminister Ivari Padar, Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Kasahstani suursaadik Eestis Tleukhan Kabdrakhmanov.

Esinejate seas on finantskeskuse esindajad, Kasahstani riikliku holding-ettevõtte “Samruk” esindaja Ulf Wokurka ja Kasahstani Börsi esindaja Idel Sabitov.

Almaty regionaalse finantskeskust reguleeriva riikliku agentuuri esimees Arken Arystanov ütles, et Kasahstan on SRÜ-riikide selge liider ning edestab mitmeid Ida-Euroopa riike välisinvesteeringute mahult elaniku kohta. Maailmapanga hinnangul kuulub Kasahstan maailma 20 kõige atraktiivsema investeerimissihtkoha hulka, lisas Arystanov.

“Kasahstani väärtpaberiturg on progressiivne ja Kasahstani majanduses kiiresti kasvav sektor, järjest suureneva arvu noteeritud ettevõtetega ja järjest enam huvitatud välisinvestorites,” ütles OMX Group’i nõustaja Maria Hägg.

Almatõ Regionaalne Finantskeskus (RFCA) on Kasahstani valitsuse poolt eesmärgiga arendada Kasahstani väärtpaberiturgu, integreeruda maailma kapitaliturgudega ning tagada Kasahstani kapitali jõudmine rahvusvahelistele väärtpaberiturgudele. RFCA’d peetakse märkimisväärseks finantskeskuseks Kesk-Aasias.

Tutvustavad üritused Eestis korraldatakse koostöös konsultatsiooniettevõttega KPT Kazinvest, mis kuulub eesti ettevõtjatele Kalle Tarienile, Peeter Raudsepale ja Tõnu Kõivule.