Esmaspäeval toimub Kasahstani Almatõ finantskeskust koordineeriva riikliku agentuuri ja Almatõ regionaalse finantskeskuse rahvusvahelise nõustaja OMX Grupi koostöös seminar, kus antakse ülevaade Kasahstani ettevõtluskeskkonnast, finantsteenustest ja investeerimiskliimast.


Üritusel tervitavad osavõtjaid rahandusminister Ivari Padar, Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Kasahstani suursaadik Tleukhan Kabdrakhmanov.

Teisipäeval toimub Kasahstani seminar Eesti Kaubandus- ja Tööstuskojas, mille avab majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ja Kasahstani suursaadik Tleukhan Kabdrakhmanov.

Pindalalt suuruselt maailma üheksas riik Kasahstan on Kesk-Aasia finantskeskuseks muutuvat Almatõ linna käinud varem tutvustamas Hong Kongis, Moskvas ja Singapuris.

Esinejate seas on finantskeskuse RFCA esindajad, Almaty regionaalse finantskeskust reguleeriva riikliku agentuuri esimees Arken Arystanov, riikliku holding-ettevõtte “Samruk” esindaja Ulf Wokurka ja Kasahstani Börsi asepresident Idel Sabitov.

Almatõ Regionaalne Finantskeskus (RFCA) on Kasahstani valitsuse poolt eesmärgiga arendada Kasahstani väärtpaberiturgu, integreeruda maailma kapitaliturgudega ning tagada Kasahstani kapitali jõudmine rahvusvahelistele väärtpaberiturgudele. RFCA’d peetakse märkimisväärseks finantskeskuseks Kesk-Aasias.

Tutvustavad üritused Eestis korraldatakse koostöös Eesti konsultatsiooniettevõttega KPT Kazinvest.