Klientide nurina tõttu on mitmed arvutimüügifirmad pakkumas teenust, kus uutele arvutitele eelinstallitud Vista asemele pakutakse XP-d, teatab telegraph.co.uk.

Interneti e-pood Dabs.com teatab klientidele: "Kui te pole Vistaks valmis, siis saate selle downgrade'da XP-ks ilma, et see samm mõjutajs arvutitele antavat garantiid."

Ka Dell hakkas USA-s inimeste rahulolematuse järel taas XP-d pakkuma.

Microsoft avaldas Vista tänavu jaanuaris, mis oli esialgu plaanitust aasta hiljem. Kuna Microsoft valitseb suurel määral tarkvaraturgu, siis eelinstalliti Vista suuremale osale uutest arvutitest ning loodeti, et Vista tulek aitab kergitada uute arvutite müüginumbreid. Microsofti andmetel müüdi Vistat 60 miljonit litsentseeritud eksemplari, kuid arvutimüüjad pole sellega sugugi rahul.

Kasutajad heidavad Vistale ette pidevat "kokku jooksmist" ning mitmete populaarsete programmide mitte ühildumist uue operatsioonisüsteemile.

Microsoft vastas rahulolematutele: "Me mõistame, et meie äripartnereid (suuri arvutitootjaid) vastavad adekvaatselt väiksema huvigrupi spetsiifilistele soovidele, kuid suurem osa inimestest soovib enda arvutis näha uusimat ning parimat tehnoloogiat, milleks on Vista."