Eesti Elektroonikaromu on juuni algusest paigaldanud koostöös elektroonikakaupu müüvate ettevõtetega üle Eesti uudseid kogumiskonteinerid, kuhu saab panna vanu patareisid ja mobiiliakusid. Taaskasutatud materjalist konteinereid on eri müügikohtades väljas ligi 200. Kokku on sõlmitud leping ligi 280 müügikohaga ning ühing jätkab kauplemiskohtade tellimuste täitmist konteinerite paigaldamiseks.

„Eesti Elektroonikaromu kogumiskohad on kõigis Elioni ja Elisa esindustes, OG Elektra poodides ja Tallinna Kaubamajas. Kuigi hõredalt, on kõik maakonnad ja paljud väiksemad kohad kogumisvahenditega kaetud,“ ütles Eesti Elektroonikaromu juhatuse esimees Aivo Kangus.



Kangus lisas, et näiteks Tallinna Kaubamaja Digimaailma paigaldatud esimene patarei- ja akukonteiner on juba täis saanud.



Kergesti tühjendatavate ning taaskasutatud materjalist valmistatud patareikonteinerite maht on 17 liitrit. Konteineritesse ei tohi panna autoakusid.



MTÜ Eesti Elektroonikaromu on elektri- ja elektroonikaseadmete tootjate ühendus. Organisatsiooni põhitegevuseks on kasutatud elektroonikaseadmete kogumise ja taaskasutamise korraldamine. Kogutud elektroonikaromud suunatakse edasisse käitlusse ning taaskasutusse.



Eesti Elektroonikaromu kogumispunktidesse saab üle Eesti tasuta ära anda vanu või ebavajalikke elektroonika- ja elektriseadmeid, nagu näiteks külmikud, pesumasinad, kellad, arvutid, mobiiltelefonid, televiisorid, elektrilised mänguasjad jne. Uued patareide ja akude kogumiskohad leiab siit.