Eesti EXPO tiimi juht Andres Kask oli meeldivalt üllatunud Saviukumaja huvist kuuldes. „See teenus on justkui teisest galaktikast võrreldes ülejäänud eksponentidega Eesti paviljonis. Nende meeste oskused täiendavad meie ekspositsiooni seda osa, kus saame rääkida Eestist kui pikkade traditsioonidega oskustööd hindavast rahvast, kus on lisaks digitaalsetele oskustele alles veel ka käsitööoskused," räägib Kask.

Moostes tegutsev väikefirma on seni pööranud tähelepanu tootearendusele ning sertifikaatide hankimisele. Suurim tarne on toimunud Katari, kuhu ettevõte palgati ka krohvitööde peatöövõtjaks kuningliku pere maja ehitamise juurde. „Me müüsime sinna 15 000 ruutmeetri jagu materjale. Ning nelja kuuga teostasime ca 9000 ruutmeetri ulatuses krohvitöid kuningliku pere villas," räägib Kikas. Tippajal töötas objektil 54 meest.

UKU - Pure Earth toodab 100% naturaalseid ehitus- ja viimistlusmaterjale mille loetellu kuuluvad savi- ja lubjakrohvid, värvid, läikepahtlid ja pahtlid. Sealhulgas Gekolakti, mis on inspireeritud traditsioonilisest Maroko Tadelaktist ning on tehnikana üle 2000 aasta vana. „Me hoiame elus vanu väärtusi. Me ei lisa tänapäeval laialt kasutatud mittelooduslikke sideaineid ega stabilisaatoreid, ehk et me ei riku tooteid ära," kinnitab Kikas. „Kui lähen ehituspoodi, siis vanimad segutootjad on tegutsenud võibolla 25 aastat. Aga me räägime segudest, mida on kasutatud tuhandeid aastaid ning mida väärtustab kogu maailmas aina rohkem inimesi."

Kikase sõnul on savivärv põhimõtteliselt nii puhas, et seda võiks süüa. Mistõttu on tegu ka täiesti allergiavaba tootega. Samuti on UKU meeskond uhke oma väikese ökojalajälje üle. „Toorsavist tellise tootmiseks kulub 2% sellest energiast, mis tavalise tellise tootmiseks. Meil on kasutusel päikesepaneelid ja me kasutame aasta jooksul ära vähem energiat kui see, mida päike meile annab," kirjeldab Kikas. „Savi on selline materjal, mida võib ka miljoni aasta pärast uuesti kasutada - võtad seinalt maha ja kannad uuesti peale. See on ainus sideaine, millega saab niimoodi teha. Ikkagi 10 000 aastat vana tehnika!"