"Ei tule üllatusena. Kui me vaatame üldist globaliseerumist, siis selles kontekstis ei tule üllatusena," kommenteeris Kusmin Kalevi müüki Norra kontsernile Orkla.

"Ma arvan, et Kalev on saanud hea omaniku. Mul on ühest küljest on emotsionaalselt väga kahju, et eestlastest omanike omandis olevaid ettevõtteid jääb iga päevaga vähemaks, samas ma arvan, et see on kogu maailma kontekstis paratamatu protsess," rääkis ta.

"Kui nüüd see pidi minema, siis see on positiivne, sest Orkla on ju väga tuntud toiduettevõtete omanikfirma ja seetõttu on Kalev heades kätes."

Orklale kuulub Eestis Põltsamaa Felix ning Soomes kuulub kontserni muuhulgas Panda kaubamärgi all tegutsev magusatööstus. "Peale selle, et nad on seotud toidutööstusega üldiselt, on neil ka kogemus ja kompetents kondiitritööstuse osas," sõnas Kusmin.

"Kalev sobib nende portfelli väga hästi - heal järjel ettevõte, Eestis väga tuntud kaubamärk, ka Lätis, Leedus jala ukse vahele saanud. Ma arvan, et ühest küljest on Kalev heades kätes, aga see on ka Orklale väga hea ost."

Kas Kalevi müügist on ka varem ettevõttes juttu olnud? "Ma arvan, et omanik on selle peale kindlasti mõelnud, aga seda tuleks omaniku käest küsida," sõnas Kusmin.

Norra kontsern Orkla sõlmis lepingu Kalev Chocolate Factory (KCF) ning selle küpsiste ja jahusegude ärisegmentide ostmiseks. Vastavalt lepingule omandab Orkla 100 protsenti Kalev Chocolate Factory (KCF) aktsiatest.