Mullu Eesti toidu- ja esmatarbekaupade turul 20,7% turuosaga liidripositsiooni hoidnud ETK Grupi Keskühistut juhtis Kati Kusmin ligi kolm aastat, teatas ettevõte.

Kusmin ütles, et ETK on oma suuruse, keerukuse ja ajaloolise järjepidevusega igale juhile suur väljakutse.

„ETK juhtimine on väärt kogemus ja olen nõukogule ning tarbijateühistutele selle usalduse ja võimaluse eest tänulik, “ lisas Kusmin.

„Leppisime nõukoguga kokku, et täidan vajadusel oma juhirolli kuni septembri alguseni, et tagada võimalikult sujuv üleminek uuele potentsiaalsele juhile, “ sõnas Kusmin.

ETK nõukogu esimees Väino Sassi ütles, et viimased kaks aastat on ETK Grupile, st ETK-le koos tarbijateühistutega, olnud edukad.

„Majanduskriisi perioodist on tugevana üle saadud ning kõik eeldused teravas konkurentsis toimetulekuks on olemas.“ ETK Grupp teenis mullu ligi 6,7 miljonit eurot kasumit, grupi netokäive kasvas aastaga 8,7 protsenti 391 miljoni euroni.

„Juhid ikka otsivad uusi väljakutseid ja panevad ennast proovile. Aktsepteerime Kati soovi rakendada end mujal. Lähiajal kuulutame välja avaliku konkursi uue juhatuse esimehe leidmiseks, “ rääkis Sassi.

Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK Gruppi kuulub 19 tarbijate ühistut üle Eesti, kes opreerivad kauplusi Maksimarketi, Konsumi, A ja O ning E-Ehituskeskuse märkide all. Kokku on ETK Grupis 358 müügiüksust ja ligi 4500 töötajat. ETK Grupi 2012. aasta esimese kvartali netokäive oli ligi 92,7 miljonit eurot, suurenedes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 12,4 protsenti.