Hatza Panga kõige suurem saladus ei olnud need kandilised, kes käisid inimestelt raha välja peksmas. Muidugi, mis saladus see oli. Igaühe suguvõsas oli vähemalt kord kellelgi käe- või jalaluu murtud.

Kommenteerib inkassospetsialist Tõrre Hääl: “Kui laen läheb halvaks, lähme meie halvaks. Kui laen on hea, ei tule sulle keegi külla. Õige hõlma ei hakka keegi.”

Samuti ei olnud Hatza Panga saladus see, et panga esimene juht hr Tammsaare oli valitud panga juhiks just oma nime pärast. Mõnevõrra oli saladus see, et hr Tammsaare polnud tegelikult sündinud Tammsaarena. Tema peiupõlvenimi oli olnud Hansen. Ja see on tõeliselt tühine kokkusattumus. Ja praeguse juhi valimised polnud ka mingi saladus. Oli kolm konkurenti. Andres, Pearu ja Indrek.

Eesti Keele ja Kirjanduse Instituut tegi uuringu, millist Tammsaare kangelastest eelistab eesti rahvas. Eelistati Indrekut.

Kommenteerib majandusajakirjanik Villu Zirnask: “Edasine, nagu me kõik teame, on ajalugu.”

Hatza Panga saladus on, et tegu on Eesti kõrgeima hoonega, kui mõõta vundamendist katuseni. Kuid seegi ei ole kõige suurem saladus.

•••

Trükimasinad käisid täie hooga. Meedia tegi oma igaöist surnultsündi. BB Buick omas enamikku Eesti meediast. Ta oli vastutav tähenärija.

BB Buick aga tundis, et sellest on vähe. Ta ju ei saanud iga päev ise mõnes oma lehes esineda. Kuid tähelepanu vajas temagi.

Ta ostis endale külalis-ilmumisi eesti kaasaegsesse proosasse. Aga raha ei andnud. Ta kasutas meediat. Olen mina sees, arvustus ilmub. BB tahtis tähelepanu ja tahtis olla ka suurärimees.

Kommenteerib anonüümsust hindav suurärimees Toomas Tool (nimi muutmata): “Ta avaldas ükskord täpselt meie eraviisilise vestluse. Ma küsisin: miks? Ta ütles, et on ajakirjanik. Ma ütlesin talle, et mis äri ma sinuga siis ikka teen, kui ma sellest juba homme lehest loen. Äri ei saa teha ajakirjanikuga.” BB solvus.

Kui BB solvub, siis avastab mitu toatäit ajakirjanikke ja toimetajaid, et BB solvangu põhjustaja on tõesti halb inimene.

•••