Arvestades, et inimene sööb umbes kilo toitu päevas, saaks ainuüksi Rimi ära visatava söögipoolisega toita terve Jõgeva linna täie rahvast ning Sadala aleviku veel takkapihta. Tühja kõhu kannatajad peavad aga vaatama korraliku toidu kandmist prügikasti, sest seadused ei luba sellega näljaseid toita, kirjutab Eesti Ekspress.

"Seaduse järgi on küll lubatud selgelt "parim enne" kuupäeva ületanud vastava märgistusega tooteid müüa, kuid Rimi poliitika kohaselt me seda siiski ei tee. Kõik "kõlblik kuni" või "parim enne" tähtaja ületanud tooted lähevad kohe bioloogiliste jäätmete konteinerisse," kinnitas Rimi Eesti kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja. Kulinaariatoodetele Rimis allahindlust ei tehta, sest nende realiseerimistähtajad on liialt lühikesed.

Rimis jääb päevas keskmiselt üle 100 kilogrammi kaupa, mis läheb prügikasti. Rimile kuulub Eestis 67 kauplust, nende hulgas ka odavkett Säästumarket. 67 kaupluse peale visatakse päevas ära ligi seitse tonni toiduaineid. Ümber arvestatuna teeb see peaaegu kaks ja pool tuhat tonni aastas.