Aktiivne arendustegevus väljaspool Tallinna on positiivne, kuid väljaanne hoiatab ülepakkumise eest, nagu toimus hiljuti suuremate linnade kontoripindade turul.

Valmivate kaubanduspindadena on loetletud Tartus Lõunakeskus, kus on 15.000 ruutmeetrit rendipinda, sellest 5000 ruutmeetrit hõivab Maksimarket. Ehitis valmib tänavu suvel.

Tartus valmib tänavu kevadel kauplus-ladu Super-Netto, Säästumarket tänavu sügis-talvel, Selveri kauplus tänavu sügisel Emajõe Ärikeskuse kõrval ning lisaks ostis Tallinna Kaubamaja grupp hoonestamata krundi Tartus Hansa kvartalis.

Pärnus on arendus kontsentreerunud uus-kesklinna ehk Pika tänava ja jõe vahelisele alale.

Tänavau kevadel valmib Pärnus ärihoone Blauhaus, Decora ehitusmaterjalide kauplus, Rumer Arenduse ärihoone ning järgmiseks aastaks saab juurdeehituse Port Arturi kaubanduskeskus.

Pärnus valmis mullu sügisel Säästumarket ning Kesko ostis krundi, et tänavu ehitada Super Netto kauplus-ladu.

Rakvere kesklinnas valmib tänavu kaubanduskeskus Laada tänaval, autoteenindus ja -müügikeskus Kreutzwaldi tänaval, Mazda ja Fordi keskus ning Pihlaka kondiitri uus kaubanduskeskus.

Mullu talvel valmis Rakveres Säästumarket ja Opeli keskus, PT Mikro arvutimüügisalong.

Haapsalu sissesõidul valmib 560-ruutmeetrine Spari kauplus, mis on esimene kavandatud neljast viilhallist, ning Säästumarket kesklinnas.