Esialgsetel andmetel eksporditi tänavu märtsis Eestist jooksevhindades 8,3 miljardi krooni väärtuses kaupu ja imporditi Eestisse kümne miljardi krooni eest, teatab Statistikaamet.

Võrreldes eelmise aasta märtsiga eksport ja import vähenes, võrreldes eelmise kuuga aga suurenes.

Väliskaubanduse puudujääk oli 1,7 miljardit krooni (2008. aasta märtsis 3,5 miljardit krooni).

Veebruariga võrreldes kasvas eksport viis protsenti ja import 11 protsenti. Kaubavahetuse suurenemise üks põhjus oli see, et märtsis oli kolm tööpäeva rohkem kui veebruaris.

Euroopa Liidu (EL 27) riikidesse eksporditi märtsis kaupu kuue miljardi krooni eest, mis moodustas 72 protsenti Eesti koguekspordist.

Eelmise aasta märtsiga võrreldes vähenes eksport EL riikidesse 1,9 miljardi krooni võrra. Ühendusevälistesse ehk nn kolmandatesse riikidesse eksporditi kaupu 2,3 miljardi krooni väärtuses ja vähenemine 2008. aasta sama kuuga võrreldes oli 0,5 miljardit krooni.

Euroopa Liidu (EL 27) riikidest imporditi Eestisse kaupu ligi 7,7 miljardi krooni väärtuses, mis moodustas 78 protsenti Eesti koguimpordist. Eelmise aasta märtsiga võrreldes vähenes import EL riikidest 3,9 miljardi krooni võrra ehk kolmandiku.

Väljastpoolt Euroopa Liitu imporditi kaupu 2,2 miljardi krooni eest ja vähenemine eelmise aasta märtsiga võrreldes oli 0,3 miljardit krooni ehk 13 protsenti.

Euroopa Liidu riikidega oli väliskaubanduse puudujääk 1,8 miljardit krooni. Samas kaubavahetuses kolmandate riikidega oli väike ülejääk ehk kaupu eksporditi neisse riikidesse 0,1 miljardi krooni eest enam kui
sealt imporditi.