Nädala alguses Tallinna linnavalitsuse istungisaalis toimunud niinimetatud tervisekoalitsiooni laiendatud koosolekul otsustati esitada linnavolikogule otsuse eelnõu keelamaks alkoholi müüki pühapäeviti ja 300 meetri kaugusel lasteasutustest.

Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats kinnitas, et nad on seda meelt, et igasugune tegevus, mis vähendab alkoholi tarbimist on teretulnud ja nad on ka korraldanud vastavasisulisi kampaaniaid.

Kommenteerides aga Tallinna linnavalitsuse plaani märkis Bats, et Rimi eeldab, et kõik seadused, mis vastu võetakse ei anna ühele või teisele ettevõttele konkurentsieelist.

“Lisaks oleme seisukohal, et pühapäevane müügikeeld võib pigem kaasa tuua alkoholi ette varumise kombe, mida täna eestlastel väga pole. Seeläbi aga ei pruugi alkoholi tarbimine väheneda, vaid pigem tõusta, sest alkohol on kodus alati olemas,” leidis ta.

Pühapäevane alkoholiostmine Batsi sõnul ei erine oluliselt teistest päevadest. “Küll aga on pühapäevad kauplustes kõige tagasihoidlikuma müügiga päevad,” lisas ta.

Maxima märkis oma vastuses, et alkoholitarbimine nii noorte kui ka paljude teiste Eesti elanike jaoks on väga tõsine probleem ja iga algatus, mis ühiskonnas tähelepanu alkoholi tarbimise kahjulikkusele juhib, on tervitatav.

„Meie kauplustes teostatakse pidevalt kontrolli selle üle, et alkoholi alaealistele ei müüdaks, samuti oleme liitunud algatusega, et vanust tõendavat dokumenti küsitaks kõigilt, kellel on õnn näha välja noorem kui 30 eluaastat,“ kommenteeris Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid.

Kas alkoholi müügi keelustamine teatud piirkondades ja kogu Tallinnas pühapäeviti vähendab alkoholi tarbimist või mitte on Erilaiu keeruline hinnata. „Samuti ka seda, millist mõju omaksid piirangud kaupluste kogumüügile. Küll aga tuleks selliseid piiranguid rakendada pigem üle Eesti kui vaid ühes omavalitsuses nagu näitas ka eelmise - teatud piirkondades kellaajalise müügipiirangu seadmisega - tekkinud poleemika,“ leidis ta.

„Kindlasti tuleb aga kaupmeestel teha kõik, et alaealistel puuduks võimalus poest alkoholi osta,“ lisas Erilaid.