Kaupmeeste ühine sõnum oli, et karmi konkurentsi tingimustes, mis Eestis valitseb, ei saa kaubanduskett endale lubada suuremat ega väiksemat hinnatõusu. Konkurente jälgitakse pidevalt.

ETK juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul oleks piima ja piimatoodete hind juba ammu kõrgem, kui Prisma ei hoiaks hindu maas. Prisma Peremarket AS juht Janne Lihavainen vastas naljatades, et nemad ei keela kellelgi hindu tõsta.

Eestis on toiduainete käibemaks 20% nagu ka paljude teiste kaupade puhul. Soomes on üldine protsent 24, aga toiduainetel 14. Kõrgeimad määrad on Euroopas Taanis (25%) ja Ungaris (27%).  Brittidel on osade toiduainete puhul määr 0% ja teisel osal 20%. Iirimaal kõigub see 0 ja 13,5 vahel. Saksamaal on käibemaks 7% ning Hispaanias jääb 4 ja 10 vahele.

Kaupmeeste hinnangul aitab käibemaksu määra langetamine konkurentsitihedal turul kaasa toidukaupade hindade alanemisele.

Tänasel teabepäeval võtsid teiste seas sõna Erkki Erilaid (Maxima Eesti OÜ), Erkki Laugus (Kaubamaja AS), Kai Realo (Statoil Fuel & Retail Eesti AS), Jaanus Vihand (ETK) ja Janne Lihavainen (Prisma Peremarket AS).