Kristiine kaubanduskeskuse turundusjuht Kaidi Laur ütles, et nii ulatusliku ja laia valikuga allahindlusi ei ole varasematel aastatel Eestis olnud ja võib juhtuda, et lähiaastatel ka ei tule. „Kui keegi tahab mantlit või saapaid osta, siis soovitan sellel aastal need ära osta,” ütles Laur.

„Allahindlusi tehakse kaubanduses kogu aeg, aga erakordne on see, et need kestavad,” ütles Rocca al Mare kaubanduskeskuse juhataja Mati Pops. „Kaupa on rohkem kätte jäänud. Eelmine talv oli teatavasti selline kehvavõitu.”

Kõige enam langevad riidekaupade, jalanõude, aga ka kodust pudi-padi müüvate kaupluste, nagu näiteks Superboxi pakutavate toodete hinnad.

„Eks see ole selline traditsiooniline asi, et kõige suuremad juurdehindlused ja ka kõige suuremad allahindlused tehakse rõivaste ja jalatsite puhul,” sõnas Ülemiste keskuse tegevdirektor Guido Pärnits.

Tegemist pole siiski sellega, et rõivakaupmehed oleksid kuidagi ahnemad kui elektroonikakaupmehed. „Rõivaste puhul on müügiperiood lühem kui elektroonikatoodetel,” selgitas Pärnits.