Rimi poeketis on augustis jõustunud piirangute tagajärjel alkoholi müük vähenenud 5-10 protsenti võrreldes mai, juuni juuliga. Samas on pealinna Säästumarketites ja R-kioskites lahja alkoholi müük kasvanud viis protsenti ja Maardu Säästumarketis koguni 12 protsenti, ütles Rimi Eesti Food tegevjuht Ruth Laatre ETV hommikuprogrammis.

"Piirangute tagajärjeks on meie statistika põhjal see, et kange alkohol jäetakse ostmata, lahja alkoholi müük aga kasvab," sõnas Laatre.

Laatre oli kriitiline Tallinna linnavõimude suhtes, kes kehtestas piirangud tema hinnangul kiirustades. "Me pole näinud ühtegi analüüsi, et just kell 20 on õige aeg alkoholi müügi lõpetamiseks. Või näiteks võrdlust selle kohta, kuidas seda on tehtud teistes riikides."

"Keelamine on kõige lihtsam lahendus, palju raskem on õpetada ja kasvatada," märkis Laatre, kelle sõnul kaalub Rimi jätkuvalt poodide sulgemist senisest varasemal kellaajal - alguses kell 21 ja hiljem võib olla ka kell 20.

Saates osalenud Tallinna volikogu esimehe Toomas Vitsuti kinnitusel on linnavõim aga kaupmeeste soovidega igati arvestanud. "Alguses soovisime piirangud kehtestada 1. juulist, lähtudes kaupmeeste huvist lükkasime selle aga kuu võrra edasi."

Vitsuti sõnul saab piirangute tegeliku mõju kohta aimu kolme-nelja kuu pärast.

Linnavolikogu esimehe sõnul peab absoluutne enamus, kes tarbib alkoholi näiteks kord nädalas, piirangutega leppima seepärast, et piirangute põhjuseks olev vähemus neist üle ei sõidaks.

Vitsut ei pidanud tõeseks ka juttu suurte poekettide varasemast sulgemisest. "Nii kaua, kui kasumit teenite, ei usu mina sulgemise juttu," ütles ta Ruth Laatrele.