„Eestis eraldi ainult ühte konkreetset kehaosa kindlustada ei saa. Saab kindlustada kõik vigastused, st kui kindlustada ainult jalgu või häälepaelu, siis koos nendega on kindlustatud ka ülejäänud kehaosad. Kindlustusjuhtumiks on ootamatu kehavigastus, mille järel tekib tervisekahjustus. Lihtsalt töövõime vähenemine ilma õnnetusjuhtumita ei ole kindlustusjuhtum," selgitas IIZI Kindlustusmaakler AS turundus- ja müügijuht Maria Plees.

Hüvitise suurus oleneb vigastusest - näiteks, kui sportlane tahab ära kindlustada oma meniskivigastuse, siis peab ta arvestama, et ta saab hüvitist 3% valitud maksimaalsest kindlustussummast. Seega tuleb valida piisavalt kõrge püsiva töövõimetuse (invaliidsuse, puude) hüvitis. Ehk näitlikult, kui sportlane tahab meniskivigastuse eest saada hüvitist 100 000 eurot, siis tuleks tal osta püsiva töövõimetuse hüvitis 3,5 miljonile eurole. Kui  tal aga sama kindlustushütise raames juhtub tulema õlavarreluu killustunud hulgimurd õlaliigeses, siis oleks hüvitis 700 000 eurot, sest selle vigastuse protsent on 20. Need on Ergo Kindlustuse andmed, mille igaüks leiab siit.

„Eestis tuleb arvestada, et iga eluvaldkonna esindaja ei pruugi endale õnnetusjuhtumikindlustusega sobivat kaitset üldse saada. Riskiohtlikud tegevused ja spordialad on tihti kindlustustingimustega välistatud. Eestis on õnnetusjuhtumikindlustuse turg nii väike ja kindlustusmakseid kogutakse vähe, et see seab piirangud seltside pakutavatele limiitidele ja kaitsetele," rääkis Plees.

„Välisriigist on võimalik osta kindlustuskaitset, mis annab laiema kaitse - näiteks, kui kirurg kaotab osa või kogu sissetulekust käe vigastuse tõttu. Välisturg pakub kõrgemaid limiite ja erikaitseid. Arvestada tuleb ka, et kindlustusmaksed on hoopis teises suurusjärgus. Kui aga mõni kena Eesti staar soovib oma jalad 40 miljonile eurole kindlustada ning on valmis selle eest maksma, siis on kindlustuskaitse kindlasti leitav," lisas ta.

IF: Nõudlus puudub

 „Täna sellist kindlustust ei pakuta ning põhjus on väga lihtne: puudub nõudlus. Kui oleks selle vastu suurem huvi, küll siis kindlustusseltsid ka lahenduse leiaksid," ütles IF Kindlustuse kommunikatsioonijuht Rain Porss.