Jaeinvestorid saavad märkimisavaldust esitada kõikide Eestis tegutsevate pankade kaudu ning selle eelduseks on väärtpaberikonto olemasolu.

Jaeinvestorite poolt märgitavate aktsiate kogus ei ole piiratud, märkida saab aktsiad vastavalt oma ostusoovile. Ülemärkimise korral on ettevõtte eesmärk tagada miinimumjaotisena igale aktsiaid märkivale Eesti jaeinvestorile vähemalt 1000 ettevõtte aktsiat ning seda kogust ületavas osas proportsionaalselt vastavalt ülemärkimise tulemustele ja jaotise astmete osakaaludele.

Märkimistulemused, lõplik aktsia hind ja pakutavate aktsiate jaotus tehakse aktsiate avaliku pakkumise korraldajate ja ettevõtte poolt teatavaks eeldatavalt sel neljapäev, 7. juunil. Aktsiate eeldatav esimene kauplemispäev on nädala pärast, 13. juunil.

Tallinna Sadama aktsiate avalik märkimine algas 25. mail, mil ettevõte avalikustas prospekti ja esitas noteerimisavalduse ettevõtte aktsiate noteerimiseks Nasdaqi Tallinna börsil.

Aktsiate esmase avaliku pakkumise raames emiteerib Tallinna Sadam kokku 75 404 968 uut aktsiat ja ettevõtte senine ainuaktsionär Eesti Vabariik pakub täiendavalt kuni 11 300 000 Tallinna Sadama aktsiat.

Tänavu aprillis ettevõtte senise ainuaktsionäri Eesti Vabariigi poolt kinnitatud dividendipoliitika seab ettevõtte eesmärgiks maksta aastatel 2019–2020 aktsionäridele netodividende vähemalt 30 miljonit eurot aastas ning alates aastast 2021 vähemalt 70 protsenti eelmise aasta puhaskasumist.

Aktsiate institutsionaalse pakkumise kaaspeakorraldajad on Citigroup Global Markets Limited ja Carnegie Investment Bank AB ning kaaskorraldajad, Erste Group Bank ja Swedbank. Eesti residentidele suunatud jaepakkumise kaaspeakorraldajad on Swedbank ja LHV Pank.

ASi Tallinna Sadama esmase avaliku pakkumise prospekt koos lisaga ning eesti- ja venekeelne prospekti kokkuvõte on allalaetav veebilehelt investor.ts.ee. Paberkandjal on nimetatud pakkumise dokumendid kättesaadavad Swedbanki ja LHV kontorites ja ASi Tallinna Sadam peakontoris aadressil Sadama 25, Tallinn.