Merirahu elamurajoonis kavandatakse müüa umbes 90 krunti, ostja on neist leitud kümnekonnale. Elurajooni kogupindala on 36 hektarit, sellest on elamukruntide all 134.000 ruutmeetrit.

Kui alguses kavandati kallimaid krunte müüa 2900kroonise ruutmeetri hinnaga, siis praegu on ruutmeetri hind langenud 1600, kohati 1200 kroonile. "See suvi läks halvasti," nentis Aigro ÄP Onlinele.

Vaatamata keskkonnakaitsjate süüdistustele, et loata on metsa maha võetud, pole AS Hestlinger midagi seadusvastast teinud. "Ehkki võimalikud kliendid mõtlevad, et kus suitsu, seal tuld," ütles Aigro.

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel ütles ETAle, et kuna keskkonnainspektsiooni raporti kohaselt olid Merirahu elamurajooni ehitajal AS Hestlingeril kõik vajalikud kooskõlastused olemas, on tema süüdistamine Kakumäe pankranniku lõhkumises alusetu ja rikub firma mainet.

Geoloog Kalle Suuroja sõnul on aga lausa ennekuulmatu, et pooleteise kilomeetri ulatuses pankranniku lõhkumist peetakse täiesti loomulikuks ja süüdlasi nagu polekski. Suuroja sõnul oli Kakumäe pankrannik Eestis seetõttu unikaalne, et koosnes liivakivist. Ainsana võib Eestis liivakivist pankrannikut näha veel Suurupis.

Tema väitel väljendus metsa mahavõtmine peamiselt dendroloogi juhendamisel raiutud võsas ja vigastes puudes.

Keskkonnainspektsioon algatas mai lõpus seoses võimaliku seadusvastase raidega Merirahu elamurajooni rajajate poolt kriminaalasja ning saatis selle menetlemiseks Tallinna politseiprefektuuri. Lisaks on Merirahu rajajaid süüdistatud ka pankranniku lõhkumises.