Sonil ei ole mingit kindlat päevakorda kohtumiseks, kuid ta tahab Trumpiga kohtuda kui USAsse investeerinu, kellele kuulub ka osalus mobiilsideoperaatoris Sprint. Jaapani miljardär on kaasamas investeerimisfondi sada miljardit dollarit ja on huvitatud osa raha USAsse investeerimisest.

59-aastane Son teenis varanduse investeerides Jaapanisse ja Hiina, kuid USAsse investeeringud on toonud vastakaid tulemusi. SoftBank ostis Sprinti kontrollosaluse 2013. aastal, kaotades samal ajal turuosa rivaalidele nagu T-Mobile US. Son püüdis liita suuruselt kolmanda ja neljanda mobiilsideoperaatori, kuid Obama administratsioon ei andnud tehingule heakskiitu.

Trumpi meeskond ei vastanud eile Bloombergi ajakirjaniku kommentaaripalvele, et kas kohtumine on ajakavas. Ka SoftBanki esindajalt ei õnnestunud ajakirjanikul kommentaari saada.

Läinud nädalal reisis Son Indias, kus ta otsib saja miljardilisele tehnoloogiafondile rahapaigutuse võimalusi. Fond luuakse koostöös Saudi Araabia valitsusega. Jaapani ettevõte lubas oktoobris avalikustatud fondi investeerida 25 miljardit dollarit ja Saudi Araabia panuseks on plaanitud 45 miljardit dollarit. Need kaks investorit on rääkinud ka teiste investeerijatega, et leida ülejäänud 30 miljardit dollarit.

„Ma olen paari investoriga rääkinud ja mulle näib, et meie fondimaht on üle märgitud,“ ütles Son reedel New Delfis toimunud üritusel. Indiasse suundus ta Saudi Araabiast.