Sõjaeelse Eesti majandust on keeruline selle järgi hinnata, aga Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) andmebaas alustab Eesti majanduse mõõtmist alles 1993. aastast. Võib ainult oletada, et 1991. aastast alates on meie majandus kahe-kolmekordistunud, võib-olla isegi rohkem.

Probleem ongi, et IMF-i ilmselt kõige kergemini kasutatav rahvusvaheline andmebaas ei näita Eesti majanduse mõõtmiseks 1991.–1994. aasta majanduskrahhi suurust. Ka Eesti statistikaameti andmed ei ulatu kaugemale. Varasem statistika pole tänapäevasega hõlpsalt ühildatav. Kui me aga hakkame uurima, millise peaministri juhtimisel on Eesti majandus kõige rohkem kasvanud, peame IMF-i andmeid nähtavasti kõrvutama majandusajaloolase Angus Maddisoni andmetega.

Briti teadlane Angus Maddison (1926–2010) töötas aastaid Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioonis (OECD), hiljem professorina Hollandis Groningeni ülikoolis. OECD välja antud Maddisoni statistika püüab riikide majandust mõõta rohkem kui viimase 2000 aasta jooksul, paraku on sealgi Eesti majanduse mõõtmiseks kaugeim piir 1973. aasta.