Eelmise, nn kevadkoalitsiooni moodustamine 2014. aastal toimus mäletatavasti hotelli konverentsiruumis või erakondade kontorites, varasemalt on läbirääkimisi peetud isegi rahvusraamatukogus.

Seega on olnud pikaaegne tava, et võimukõnelused toimuvad "neutraalsel pinnal", nüüd on aga Reformierakond kutsunud võimalikud partnerid maksumaksja raha eest ülalpeetavasse Stenbocki majja justkui peaministri jutule. Tegelikult pole aga president uut peaministrikandiaatigi määranud.

Kuigi Vabaerakonna näol on nüüd liikmeid suure läbirääkimistelaua taga vähemaks jäänud, on juba kaks nädalat valitsuse ruumides kohal käinud iga päev mitukümmend inimest, kes kasutavad sealseid ruume ja seal ka söövad-joovad.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo meedianõunik Helin Vaher vastas Ärilehele, et esiteks on ka varasemalt koalitsiooniläbirääkimisi peetud Stenbocki majas kui kõnelusi on juhtinud ametis olev peaminister.

"Riigikantselei töötajatele see mingit märkimisväärset lisakoormust või lisakulu ei tekita. Kohvi- ja lõunapausidega seotud kulusid riigikantselei ei kanna," märkis Vaher. Kes kulud kannab, täpsustas hiljem Reformierakonna pressiesindaja  Silver Pukk, öeldes, et kuna Reformierakond kõnelused kokku kutsus, siis nemad ka kohvipauside eest tasuvad. Lõunasöökide eest hoolitseb iga kõnelustel osaleja ise ja oma rahaga. Ka Pukk kinnitas, et on täiesti tavaline, et kõnelused toimuvad just Stenbockis. 

Koalitsiooniläbirääkimised