„Mul on hea meel, et esimese noore ettevõtja preemia saab just Indrek Ulst, kes lisaks kiirele käibekasvule ja oma firmas töökohtade loomisele, on leidnud tahtmist ja aega olla mentor teistele noortele ettevõtjatele mitte ainult Eestis vaid Euroopas laiemalt," ütles president Toomas Hendrik Ilves.

Indrek Ulst sõnas preemiat vastu võttes, et sattus ettevõtlusesse tänu juhuste kokkulangemisele. „Mooncascade'i asutajad said kokku juba 2008. aastal ühe Eesti iduettevõtte arendusmeeskonnas. Soovisime midagi uut proovida, vaadata, kas ilma investorite ja igasuguse algkapitalita on võimalik midagi nullist üles ehitada," rääkis Ulst.

„Kõigile alustavaile ettevõtjaile soovitan järjepidevust ja usku oma ettevõtmistesse ning oskust nautida kogu ettevõtte käivitamise protsessi. 2009. aasta alustades oli meie esimeseks kontoriks kaks tuba ühe kaasasutaja vanaema Tartu Annelinna korterist. Praeguseks, kui meil on tööl ligi 60 inimest ja korralikud kontorid nii Tartus kui Tallinnas, on neid aegu tore meenutada ja ma ei vahetaks seda kogemust mitte millegi vastu," ütles Ulst.

Noore ettevõtja preemia konkursi žürii tõstis esile Indreku panust nii oma ettevõtte arendamisel kui kogukonda panustamisel. Mooncascade on üks Eesti suurimaid mobiilirakenduse arendusteenust pakkuvaid ettevõtteid. Ettevõte kasvab kiiresti ning kolmandik 2014. aasta kogukäibest eksporditi. Kaasaegsete tehnoloogiate propageerijana on Indrek Ulst jaganud oma kogemusi alustavate ettevõtjatega, olles meeskondade mentoriks mitmetel Garage48 üritustel ja Euroopa Innovatsiooni Akadeemia programmis. Vastutustundliku ettevõttena panustab Mooncascade oma töötajate heasse tervisesse, hoiab kontorid võimalikult paberivabad ning teeb annetusi heategevuseks.

Žürii koosseisu kuulusid Vabariigi Presidendi sisenõunik Heli Suvi, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, Estravel AS juht Anne Samlik, Swedbanki ettevõtetepanganduse juht Heiki Raadik, Swedbanki äripanganduse osakonna juht Aira Nigul-Lepp.

Tänavu esimest korda välja antud noore ettevõtja preemia asutasid Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Swedbank. Algatust toetab president Toomas Hendrik Ilves. Preemia on mõeldud kuni 30-aastasele Eesti ettevõtjale kohaliku ettevõtluse edendamise ja väljapaistva tegevuse eest. Preemia suurus on 5 000 eurot ning seda rahastab Swedbank. Preemiat on kavas hakata välja andma kord aastas.