Hetkel töötab Moorast linnale kuuluva aktsiaseltsi Tallinna Linnatranspordi haldusteenistuse juhina, kus tema töösuhe peatati välisauditi tulemuste põhjal. Nimelt osutasid auditi tulemused ametiseisundi kuritarvitamisele. Moorasti alluvuses töötab ligi 400 töötajat. Kokku töötab TLT-s üle 1700 töötaja.

Moorast rääkis Ärilehele, et tema ei tea, milles teda kahtlustatakse ning on üleüldiselt verivärske TLT juhi Boroditši tööstiilis pettunud. "Eile kutsus Boroditš mind välja, ta oli siis kaks päeva tööl olnud. Ma kuulsin asjast esimest korda, kui eile pealelõunal öeldi mulle käskkirjaga, et 30 päevaks on mind töölt kõrvaldatud palga säilitamisega. Ma küsisin siis miks ja selle peale laiutati ainult käsi ja maigutati suud. Koheselt pandi keegi minule tundmatu mees minu kohusetäitjaks," rääkis Moorast.

"Ma olen ju juba 3 aastat pensionär. Kui minust tahetakse lahti saada ja oma mees pukki panna, siis minust vabanemisest on ka normaalseimaid viise. Ma pakkusin neile, et ma võin ju "poolte kokkuleppel" lahkuda, selle peale ei öeldud ka midagi."

Moorast korrutab, et ei tea, mis talle välisauditi põhjal süüks pannakse. "Mind on nii palju ja pidevalt kontrollitud - maksuamet, rahandusministeerium, riigikontroll," loetles Moorast tavapäraseid kontrolle, mida linnaametnik läbima peab.

Toivo Moorast töötas enne TLT-d pikalt, 15 aastat Lasnamäel, algul linnaosa kultuuriosakonna juhina, siis 10 aastat linnaosa vanema asetäitjana. Näiteks teatas Moorast 2004. aastal nõunikuametit pidanud Paavo Pettaiga töösuhte lõpetamisest. Pettai vahistati toona süüdistatuna 50 000-kroonise altkäemaksu andmises kriminaalpolitsei uurijale. Moorast rääkis 2004. aastal Delfile, et Pettai puhul oli tegemist teenistusvälise olukorraga, puudub võimalus toimunut pikemalt kommenteerida. "Kogu kollektiivile oli teade juhtunust ootamatu ja äärmiselt ebameeldiv."

Alles kevadel lahvatas TLT-s skandaal busside remondi ja hoolduse osakonna juhataja asetäitja Jaanus Vingi ümber, kelle suhtes algatas keskkriminaalpolitsei kriminaalasjale altkäemaksu võtmises suures ulatuses ajavahemikus 2012-2017. TLT katkestas Vingiga töölepingu. Lisaks pidas keskkriminaalpolitsei kinni Tallinna Linnatranspordi AS-i kolm juhtivtöötajat, keda kahtlustatakse riigihangete nõuete rikkumises ning eelise andmises.

Korruptsiooniskandaali tagajärjel pani ameti maha TLT juhatuse esimees Enno Tamm ning nõukogu esimees, Tallinna linnapea Taavi Aas.