Valitsuse pressikonverentsil viitas peaminister Jüri Ratas, et riigikogu valimised on tulemas ning lauale pannakse erinevaid ettepanekuid. "Minu arvamus on see, et pensioni teine sammas peab jätkuma. Kolmas on neile, kes väga soovivad vabatahtlikult panustada." Ratas selgitas, et vananevas ühiskonnas on kogumispension vajalik.

Kultuuriminister Indrek Saar aga märkis, et sotsid on ka varasemalt öelnud, et ei pea mõistlikuks ettepanekuid tänast pensionisüsteemi lammutada ja mängida lotot selle üle, mis inimeste pensionitest saab. Ta selgitas, et oluline on pikas perspektiivis tagada inimeste kindlustunne.

"Ei jäta inimest üksi tulevikuga silmitsi seisma," märkis ta ja viitas valimiseelsele populismile, mis puudutab pensione ning sotsiaalseid tagatisi. "Ühe teise erakonna esinaine ütles, et võiks sotsiaalmaksu ära kaotada, sotsiaalsüsteemi aknast välja visata. See on veel vastutustundetum, ei toeta kindlasti." Loomulikult pidas ta silmas Reformierakonna juhti Kaja Kallast.

Vastuseks kriitikale sõnas Seeder, et see, et koalitsioonipartnerid ja enamus opositsioonist ei toeta veel pensioni teise samba kaotamist või vabatahtlikuks tegemist, ei ole talle üllatus. "Aga keegi peab siiski välja ütlema, et kuningas on alasti," nentis Isamaa juht. Ta lisas, et alati pole tõde see, mida enamus usub, vaid ikka faktid ja tegelikkus.

"Oluline on tõde, et, teine sammas on meie pensionäridele ja riigile kahjulik," rõhutas Seeder. Kuna aga selles vales, et teine pensionisammas on hea ja kasulik, on tema sõnul nii pikalt elatud, siis on ka igati mõistetav, et isegi ilmselgeid fakte ja tegelikkust eiratakse.

"Suuremahulise ebaõnnetumise tunnistamine vajab julgust ja võtab aega aga küllap ükskord võidab terve mõistus niikuinii," leidis Isamaa juht.