1997. aasta aprillis levisid meedias uudised, et Eesti keskkriminaalpolitsei ja Interpol toovad Ameerika Ühendriikidest Eestisse suurpettur Sergei Belokoni.

Kõrget tulu lubades inimestelt raha laenanud skandaalne investeerimisfirma Safran keeldus 1995. aasta septembri alguses intresse maksmast. Samal ajal kadusid Eestist ka Safrani juhid vennad Belokonid.

Firma omanikest vennad panid välismaale putku kogu rahaga. Aleksandr Belokon olevat põgenenud Ukrainast Moskvasse, Sergei Belokon aga USAsse.

1996. aastal ebaõnnestus Safrani varade, milleks olid Tallinnas asuv büroohoone ja Löwenbrau restoran, oksjon, kuna pakkumised olid oksjoni alghinnast madalamad.

Safran alustas tegevust 1993. aastal valuutavahetusfirmana. Ettevõte hakkas kergeusklike inimeste käest kõrge intressiga raha laenama. Ettevõte lubas investeeringute eest 30 protsenti intressi aastas ning kinnitas, et pankroti korral tasub võla kindlustus. Kokku kannatasid inimesed umbes 17 miljonit krooni ehk ligi 1,1 miljonit eurot kahju.

"Andku mu raha otsekohe tagasi, muud temalt ei nõua, petis selline," rääkis 10 000 krooni Belokoni kätte usaldanud Rain Sõnumilehele. "Kui Belokon on mees, peaks ta pettuse üles tunnistama ning karistada saama, aga enne kui ta ükskord kinni pannakse, tahan oma raha tagasi."

Sarnaselt Rainiga on oma rahast ilma jäänud üle 300 kannatanu. "Ta on petis, tõeline lõukoer, kes paneb võõra raha oma taskusse," kurjustas 21 000 krooni kaotanud Olga.

Kunagi Kiviõlis silmaarstina töötanud Sergei Belokon ei saa ise aru, milles teda süüdistatakse. "Kus, kellelt, millal ja mida ma riisusin,” küsis ta.