Tähelepanu all on näiteks mullu juunis keskkonnainspektsiooni poolt väljakuulutatud maasturite hange. Järelevalvetööks mõeldud maasturite hange oli jaotatud kaheks osaks: kastiga ja lühikese kerega maasturid. Kastiga maasturite hanke kogusummas 150 742 eurot võitis Topauto, mille omanikud on firma juht Felor Pärnpuu ning Elke Grupp (Riho ja Urmas Sepp, Peeter Kangur ja ING LUXEMBOURG S.A., kirjutab Äripäev.

Keskkonnainspektsioon ostis Topautolt 7 Isuzu nelikveolist ja viiekohalise kabiiniga pikapit. Lühikese kerega maasturite hanke pakkumused lükati aga liiga kõrge hinna tõttu tagasi. Mullu septembris kuulutati välja uus hange lühikese kerega maasturite ostuks. Kahe pakkumuse seast tuli võitjana välja Silberauto, mille omanik on Väino Kaldoja. 18 Jeep Wrangeli maasturi ostuks kulus kokku 485 604 eurot. Hange aga jäi venima ning lõppes alles tänavu mais. Keskkonnainspektsioon on märkinud, et "hankelepingu kestvus pikenes lepingu eseme puuduste likvideerimise ja hankedokumentide nõuetega vastavusse viimise tõttu".

Keeruliselt kulges ka liikuvaks kontoriks sisustatud väikebusside ost. Mullu juulis kuulutati välja järelevalvetööks mõeldud mobiilsete buss-kontorite ostuhange. Keskkonnainspektsioon tahtis osta nelikveolise kaubiku baasil ehitatud mobiilkontoreid, mis sobivad nii reisijate, kauba kui ka haagise veoks. Bussis pidi olema juhi-, töö- ja erivahendite ruum. Septembris lükati aga pakkumused tagasi, sest need ületasid eeldatavat hinda. Mõni nädal hiljem kuulutati välja uus hange, mille võitis Renest. Inspektsioon ostis firmalt 10 nelikveolist väikebussi Ford Transit kogusummas 333 938 eurot. Renesti omanik on Info-Auto, mis kuulub Viktor ja Krista Siilatsile.

Mullu juulis kuulutati välja 23 ilmastikukindla tahvelarvuti hange. Selle võitis AS Tigma, mille taga on Ivan Tafiitšuk. See hange lõppes leppetrahviga, sest firma ei suutnud arvuteid õigeks ajaks tarnida. Tänu trahvile läks hange siiski mõnevõrra odavamaks ehk esialgse 108 000 asemel pidi keskkonnainspektsioon maksma 105 000 eurot. Mullu detsembris ostis keskkonnainspektsioon autodele GPS-seadmeid. Pakkumuste esitamise tähtaeg nihutati 27. detsembrilt vana-aastaõhtule - 31. detsembrile. Kokku taheti osta ligi 100 seadet, neist 80 autodele ja 20 ujuvvahenditele. Hange tehti kaheosalisena ning mõlemad võitis Hans Alterile kuuluv GSMvalve. Hanke maksumus oli 28 760 eurot. Hankeleping täideti aga hiljem, sest venis sõidukite tarne, millele seadmed olid mõeldud.