Statistikaameti andmed Eesti keskmise palga kohta näitavad eestlaste elujärje jõudsat paranemist: kui eelmise aasta keskmine palk oli 1407 eurot, siis näiteks 2005. aasta esimeses kvartalis oli see 475 eurot. Samal ajal maksis korteri ruutmeeter maa-ameti andmetel keskmiselt 797 eurot ehk üks palk võimaldas osta ligi 0,6 ruutmeetrit kinnisvara.

Järgnenud aastatel keskmine palk järjest kerkis, kuni jõudis 2008. aasta teiseks kvartaliks 850 euroni. Paigal ei tammunud ka kinnisvarahinnad ja korteri ruutmeetri eest tuli samal perioodil välja käia juba keskmiselt 1440 eurot. Kui aga vaadata keskmise palga ja ruutmeetrihinna suhet, siis see püsis enam-vähem muutumatuna, olles 59 protsenti.

Majanduskriisi aastatel palgakasv peatus ning 2009. aasta kolmandaks kvartaliks oli keskmine palk langenud 752 euroni. Ka Tallinna korterite hinnad olid läbi teinud järsu kukkumise ja jõudnud 781 euro juurde. See oli aeg, mil korteriost oli keskmise palga seisukohalt kõige taskukohasem, sest ühe kuupalga eest sai osta peaaegu ühe kinnisvararuutmeetri, täpsemalt 96 protsenti sellest.